Strongerthanever Challenge: Doe jij ook mee op 16 september?

Eind 2013 was de wereld van Alexander Strijbos in één klap totaal veranderd: hij kreeg de diagnose lymfeklierkanker. In januari 2014 begon zijn strijd met zware chemokuren en daaropvolgende bestralingen. Door zichzelf steeds weer nieuwe sportieve doelen te stellen, zowel tijdens als na de behandeling, kreeg hij het voor elkaar fysiek en mentaal fit te blijven in deze zware periode. Gelukkig bleken de behandelingen aan te slaan en is hij inmiddels helemaal gezond verklaard.

Alexander heeft na zijn herstel de Strongerthanever Challenge op de kaart gezet. Een sportieve uitdaging om (ex)kankerpatiënten te inspireren en te motiveren om sport een belangrijk onderdeel te laten zijn van het herstel. Deze bijzondere challenge daagt je uit jezelf en anderen te bewijzen dat een sportieve doelstelling helpt in moeilijke tijden en er sterker dan ooit uit te komen.

30.000 per dag
brandwebbing zocht contact met Alexander tijdens de 30.000 per dag campagne die brandwebbing voor NRG heeft gemaakt. NRG, exploitant van de kernreactor in Petten, kwam in deze campagne naar buiten met de kernboodschap: 30.000 mensen worden per dag geholpen met medische isotopen uit Petten. Medische isotopen zijn hard nodig bij het opsporen en bestrijden van onder andere diverse soorten kanker en hart- en vaatziekten. In een persoonlijke en voor velen motiverende video voor NRG, vertelt Alexander over zijn ziekteproces en hoe sport hem motiveerde door te gaan. Zijn motto was sterker terugkomen dan ooit! En dat is gelukt. Met succes kwam hij over de finish van De Mirandabad en daarna ook nog eens die van de Bosbaan Triathlon. Alexander wil dit gevoel met zoveel mogelijk lotgenoten delen. Want sport, en de triathlon in het bijzonder – maakt je Strongerthanever!

Iedereen kan meedoen
Alexander organiseert nu ieder jaar the Strongerthanever Challenge en ook dit jaar is iedereen welkom om mee te doen aan de Dutch Triathlon Series op 16 september 2023 bij de Bosbaan in Amsterdam. Dit jaar is voor het eerst het Cancer Care Center medeorganisator. Het Cancer Care Centrum ondersteunt kankerpatiënten weer vitaal te worden. Samen zetten ze zich in om mensen met kanker te motiveren en inspireren. De Strongerthanever Challenge bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Je hoeft niet een getrainde triatleet te zijn om mee te doen. Je kan namelijk ook als een team in estafettevorm meedoen!

Ook dit jaar doet de Only community mee. Wil jij ook meedoen, sponsoren of supporten? Meld je dan vóór 11 september aan via deze link. Er is ook een mogelijkheid om je als individu of als team te laten sponseren, klik hier om te doneren! Donaties worden besteed aan projecten die leiden tot betere oncologische zorg.

Aanmelden - Stronger than ever triathlon
• Datum: zaterdag 16 september 2023 (aanmelden vóór 11 september)
• Tijd: 12:45 uur aanwezig, 13.45 uur starttijd
• Adres: Bosbaanweg, 1182 AG Amstelveen
• Contact: Alexstrijbos@hotmail.com