only here to connect
science & health care

De urgentie van medische isotopen in Petten

Doel

Vijf jaar geleden vroeg NRG, die de kernreactor in Petten exploiteert, om hen te helpen: er was veel onbegrip over de reactor. Te weinig mensen wisten dat daar medische isotopen - belangrijke ingrediënten voor onder andere kankermedicatie - worden gemaakt, en er was te veel onjuiste beeldvorming over het opwekken van kernenergie.

NRG had een strategie nodig om de urgentie kenbaar te maken voor de productie van die medische isotopen én om zichtbaar support van het grote publiek te creëren. Een stip op de horizon was een ‘JA’ te krijgen voor een nieuwe reactor in Petten omdat de verouderde reactor aan vervanging toe was.

Oplossing

We werkten een strategie uit met als doel een perceptieverandering: bij het grote publiek, maar uiteindelijk ook bij de politieke besluitvormers in Den Haag. We vertelden het verhaal van Petten, met als kernboodschap: 30.000 mensen worden per dag geholpen met medische isotopen uit Petten. Medische isotopen zijn hard nodig bij het opsporen en bestrijden van onder andere diverse soorten kanker en hart- en vaatziekten.

We ontwikkelden een campagne waarbij we interviews hielden met overlevenden van kanker, ontwikkelden een informatief platform en creëerden een Facebookpagina waar mensen hun support konden tonen. Alles onder de noemer: 30.000 per dag.

Resultaat

Al ruim 54.000 supporters lieten hun steun zien door de Facebookpagina te liken. Daarnaast heeft de website 30000perdag.nl inmiddels ruim 6.000 bezoekers geïnformeerd over de wereld van medische isotopen. Vanuit social mediacampagnes, waaronder ‘Tijd is leven’, werd ook vaak naar de site doorgelinkt zodat volgers meer te weten konden komen.

Op Prinsjesdag 2022 was het dan zover: Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hakte de knoop door en kondigde de nieuwe reactor aan. En ook KWF verspreidde dit als belangrijk bericht. We zijn supertrots op deze mijlpaal!

How this connects

Deze case illustreert de kracht van digitale verbinding. Dankzij de online campagne heeft 30000perdag.nl een community van 54.000 supporters rond medische isotopen gecreëerd. Door informatieve content en gerichte social media campagnes wisten ze duizenden mensen te informeren en engageren. Deze verbondenheid resulteerde uiteindelijk in tastbare verandering: de aankondiging van een nieuwe reactor door Minister Kuipers op Prinsjesdag 2022. Een prachtige mijlpaal, bereikt door de kracht van verbinding en gedeelde betrokkenheid.

Bekijk ook deze cases